KTM MY RIDE: Next level smartphone integratie


KTM’s gebruiksvriendelijke smartphone-integratie heeft nu ook een navigatieweergave op het dashboard, ondersteund door een specifieke KTM MY RIDE app

  • KTM MY RIDE verbindt je motor met je smartphone en maakt gebruik van het TFT-scherm.
  • KTM MY RIDE is beschikbaar op zes verschillende 2018 Street modellen.
  • De functies omvatten de bediening van je muziek player en het opnemen/weigeren van inkomende telefoongesprekken.
  • KTM MY RIDE Navigatie is nu standaard verkrijgbaar op de 2018 KTM 1290 SUPER ADVENTURE S & R en gratis te plaatsen op deze twee 2017-modellen.
  • Specifieke KTM MY RIDE app voor navigatiefunctie nu beschikbaar om te downloaden

KTM MY RIDE, het smartphone-integratieplatform van KTM, is verkrijgbaar op een groot aantal Street modellen en heeft een uitgebreide functionaliteit voor 2018: naast de telefoon- en muziekfuncties geniet je nu ook van navigatieweergave en routeplanning, mogelijk gemaakt door een specifieke app.

Omdat we leven in een wereld waarin we altijd bereikbaar en verbonden willen zijn, introduceerde KTM in 2017 de mogelijkheid voor rijders om hun smartphone te verbinden met hun motor. Deze functies werden met zorg ontworpen om intuïtief te zijn en bij te dragen aan het rijplezier, eerder dan dat ze aandacht zouden afleiden van de weg.

KTM MY RIDE is klaar om geactiveerd te worden op de KTM 125 DUKE (optie), KTM 390 DUKE(optie), KTM 1290 SUPER DUKE R (optie), KTM 1290 SUPER ADVENTURE S (standaard) en KTM 1290 SUPER ADVENTURE R (standaard). Voor integratie op de KTM 790 DUKE is een optionele hardware-upgrade noodzakelijk.

KTM MY RIDE Muziek
Een motor uitgerust met KTM MY RIDE kan de bediening van de muziekspeler op je smartphone overnemen. Gewoon verbinden met een Bluetooth headset in je helm en luisteren maar! Met de menuknoppen op de linkse stuurhelft kan je wisselen tussen de nummers van je playlist en het volume aanpassen, informatie over het afspelende nummer wordt weergegeven op het TFT-dashboard van de motor.

MY RIDE Telefoon
Soms is het tijdens een lange rit belangrijk om een bepaald telefoongesprek niet te missen. Het linken van je smartphone met KTM MY RIDE is kinderspel en deze functie stelt je in staat om op het TFT-dashboard te zien wie je opbelt. Via de menuknop beslis je of je het gesprek accepteert of weigert. Uit veiligheidsoverweging is het niet mogelijk om je contactenlijst te consulteren of om uitgaande gesprekken tot stand te brengen.

KTM MY RIDE Navigatie
Nieuw voor 2018 is de ‘turn-by-turn’-navigatie die wordt geïntroduceerd op de KTM 1290 SUPER ADVENTURE S & R en tot de standaarduitrusting behoort. In combinatie met de KTM MY RIDE app (beschikbaar voor Android en iOS aan € 8,99) wordt visuele routebegeleiding via Bluetooth naar het TFT display gestuurd zodat je de vooraf ingestelde bestemming moeiteloos bereikt.

Om het mobiele dataverbruik te beperken kunnen kaarten gedownload worden om offline geconsulteerd te worden, een handig hulpmiddel om vooraf geplande routes te creëren en op te slaan. Omdat KTM goed beseft dat de ADVENTURE rijders graag afwijken van de meest bereden paden, kan je tijdens het creëren tot 128 waypoints aan je route toevoegen om die unieke, onvergetelijke rit uit te stippelen.

Maak je gebruik van een Bluetooth headset, dan kan je daar bovenop ook nog opteren voor stembegeleiding in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans of Frans.

KTM MY RIDE maakt gebruik van een apart scherm op het TFT dashboard, naast de snelheidsmeter en toerenteller en geeft volgende informatie weer:

  • ‘Turn-by-turn’ pijliconen geven de richting van de volgende afslag weer
  • Afstand tot aan de volgende afslag
  • De naam van de volgende straat
  • Tijd van aankomst (eindbestemming)
  • Afstand tot aankomst (eindbestemming)

KTM MY RIDE Navigatie is niet exclusief voorbehouden voor eigenaars van een 2018-machine, want ook rijders met een KTM 1290 SUPER ADVENTURE S & R modeljaar 2017 kunnen gratis de software update laten installeren en activeren bij een officiële KTM-dealer.

Meer ontdekken over deze opwindende nieuwe functies?