BMW onderhoudsbeurten op basis van kilometers of tijd


Reeds in 1990 bracht BMW de onderhoudsintervallen op 10000 km. Dit werd mogelijk gemaakt door de technologische ontwikkeling van de BMW motorfietsen, maar ook door de evolutie van oliën en onderhoudsproducten.

Een BMW onderhoud elke 10000 km en een BMW service elke 20000 km werd voorgeschreven. Indien deze kilometerstanden niet na 1 jaar waren bereikt, werd er een BMW jaarbeurt voorgeschreven. Er was namelijk gebleken dat door enkel de kilometerstand als basis te nemen, de BMW motorfiets een tekort aan onderhoud vertoonde. Iemand die bijvoorbeeld jaarlijks slechts 3500 km reed, zou dan pas na 3 jaar een onderhoudsbeurt dienen in te plannen. Dit had een negatief effect hebben op de technische staat van het voertuig.

Op die manier kwam BMW, maar ook andere constructeurs waaronder KTM, tot een flexibel service concept, m.a.w. de BMW rijder diende zijn voertuig jaarlijks aan te bieden voor een onderhoud wat bepaald werd door de service indicatie op de motor.

Door middel van een specifiek programma wordt de tijdsspanne en de afgelegde kilometers ingegeven en verwerkt tot het juiste onderhoudsschema. De technieker krijgt dus specifieke richtlijnen per motorfiets over wat dient vervangen of afgesteld te worden. De BMW motorfiets die volgens deze richtlijnen wordt onderhouden zal aldus zijn specifieke rijkwaliteiten blijven  behouden gedurende gans zijn levensduur.

MOTOCARE, dat kan bogen op meer dan 20 jaar ervaring in onderhoud op BMW motorfietsen is voorstander van dit flexibele onderhoudsconcept en volgt volledig de richtlijnen van BMW daaromtrent. Met de juiste service en door gebruik van de originele BMW wisselstukken geven wij service en herstellingen op BMW dealerniveau. Daarbij maken wij gebruik van de originele BMW diagnosecomputer.

Buiten het reguliere BMW onderhoud een greep  uit onze werkzaamheden :

  • Storingen of BMW foutcodes uitlezen
  • Reset van BMW foutcodes
  • Software update van BMW elektronica/ECU
  • Reset van service aanduiding
  • Aanmelden van externe accessoires zoals extra lampen, alarminstallaties, enz….
  • Calculatie van BMW tankniveau sensor
  • Calibreren van ESA vering
  • Synchronisatie van stationaire stappenmotors
  • Ontluchtingstest van BMW ABS
  • Registreren van BMW service

Een BMW motorfiets is een premium, high-tech motorfiets met fantastische rijeigenschappen. Een juist afgestemd onderhoud volgens de regels en met de juiste kennis van zaken, zorgt ervoor dat deze sublieme eigenschappen behouden blijven.

Kies daarom voor een servicepartner die op de hoogte is van deze know-how en over de juiste apparatuur beschikt.

Hierop bezuinigen zou een slechte en zelfs onveilige keuze zijn.