MOTOCARE WINTERTIP NUMMER 2


De Belgische winters worden vooral gekenmerkt door een overvloed aan …zout! Zout is niet de beste vriend van uw motorfiets en vooral de aluminiumonderdelen krijgen het zwaar te verduren. Dit product, SCOTTOILER FS365  beschermt uw motorfiets tegen corrosie.

Welk magisch middel zit er in de gele kunststoffles? FS 365 is een corrosieremmer op waterbasis. Door de verneveling van het product bereikt u een perfecte verdeling, ook op al de moeilijk bereikbare plaatsen van de motorfiets, dit dus tot in de kleinste hoekjes. Het vocht in de nevel verdampt en laat een beschermingsfilm achter op alle oppervlakken.

Scottoiler FS 365 werkt op verschillende manieren om corrosie te vermijden. Zuiver water op zich zal niet of nauwelijks tot corrosie leiden, maar zodra zuiver water  in contact komt met de atmosfeer absorbeert het zure gassen, zoals koolstofdioxide, die wel corrosie veroorzaken. Wie heeft er nog niet gehoord van “zure regen”? FS 365  bestaat uit, onder andere, milde basen en chemische verbindingen bekend als pH-buffers die aan een evenwicht van deze zure elementen werken. Het proces van roesten en oxideren vereist waterdamp, lucht en tijd waarbij zout en warmte als katalysatoren werken en het hele “roestproces” versnellen en bevorderen.

Scottoiler FS 365 remt de corrosie af op twee manieren: ten eerste algemeen door een dunne film achter te laten op alle metalen oppervlakken (een film die zich opbouwt door regelmatig het product opnieuw aan te brengen) en ten tweede gaat het product, wanneer het in contact komt met zout, het katalytische effect verminderen.

FS 365 is een mengsel van minerale olie, een oppervlakte actieve stof, anti – corrosie additieven en water, die resulteert in een stabiele micro-oplossing.

FS 365 is milieuvriendelijk, water oplosbaar en biologisch afbreekbaar, wat verder helpt als het gaat om het schoonmaken van het eventuele vuil dat zich aan de FS 365-laag gehecht heeft en kan zo makkelijk weggewassen worden.

Wanneer aanbrengen? De naam verraadt het al : je mag het product 365 dagen per jaar gebruiken. Voortdurend opnieuw aanbrengen maakt het reinigen makkelijker en bouwt meerdere lagen van bescherming op.

Waar aanbrengen? FS 365 is veilig te gebruiken op alle materialen. Gewoon vernevelen op plastic, metaal, motoronderdelen, slangen, koolstofvezel, geanodiseerde oppervlakken  zal niet van invloed zijn op deze materialen. Er blijft slechts een dunne beschermingslaag over die kan worden opgepoetst tot een mooie glans.

Waar NIET aanbrengen? FS 365 niet vernevelen op remschijven, remklauwen of banden. Indien dit toch zou gebeuren, verwijder dan het product met water.

Voor de beste resultaten adviseren wij om FS 365 regelmatig opnieuw aan te brengen, zelfs als uw motorfiets in de garage gestald is, want temperatuurschommelingen kunnen ook tot condensatie en eventueel corrosie leiden.