Nieuws

Werkplaats special : klik hier voor het ganse artikel!

by motocare on zaterdag 10 maart 2018 15:56

Dringende oproep!!

Op basis van de enorme drukte in de werkplaats tijdens de periode april 2017 tot en met oktober 2017, zouden we er willen op aandringen om tijdig een afspraak te maken voor onderhoud of herstelling van uw KTM, HUSQVARNA of BMW motorfiets 
Check dus even :

 • Heeft mijn motorfiets onderhoud nodig? (op basis van kilometerstand of tijdsduur)
 • Moeten er nog accessoires geplaatst worden? (steeds wachttijden in het seizoen)
 • Los van onderhoud, is mijn motor nog veilig in het verkeer? (staat van de banden, staat van de remblokken)
 • Zijn er eerder vastgestelde tekortkomingen of herstellingen nog uit te voeren?
 • Is er nog schade of lakwerk dat dient hersteld te worden voordat mijn motor aan het nieuwe seizoen begint?
 • Staan er voor mijn motor nog bepaalde terugroepacties open? (kan gecontroleerd worden via de websites van de importeurs)
 • Wil ik toch nog snel die doorgedreven poetsbeurt na de zoute winter laten uitvoeren, eventueel gecombineerd met een algemene check-up?
 • Met andere woorden… is mijn KTM, HUSQVARNA of BMW motorfiets volledig rij- en reisklaar voor een, hopelijk zonnig, motorseizoen 2018?

Indien niet, geen probleem : contacteer MOTOCARE en meer bepaald onze Service Adviseur JAN PEETERS die u perfect zal begeleiden zodat de juiste werkzaamheden in onderling overleg kunnen ingepland worden.
Uiteindelijk is dit een WIN-WIN situatie: door de tijdige planning hebben wij een aangename werkplanning en u als klant vermijdt lange, stressvolle wachttijden!

Bestellingen accessoires - powerparts

Wenst u bepaalde accessoires aan te schaffen, bestel deze dan TIJDIG. Elk jaar opnieuw worden wij en dus ook u met tekorten geconfronteerd. Dus, u had graag zijkoffers op uw motor? Wacht dan niet tot de week voor u op reis vertrekt om ze te bestellen!
Ter info : voor de nieuwe KTM 790 DUKE staan er wereldwijd reeds 1700 Akrapovic uitlaten in bestelling. De leveringstermijn voor een dergelijke uitlaat is momenteel juni/juli 2018! Tijdig bestellen is dus de boodschap!

Richtlijnen voor het binnenbrengen van de motorfiets voor een onderhoudsbeurt

 • Poets indien mogelijk uw motor alvorens hem binnen te brengen. Het is niet enkel aangenamer werken voor de mecanicien, maar het vergemakkelijkt ook het opsporen van eventuele gebreken en haarscheurtjes.
 • De oranje codeersleutel hoeft u nooit mee te brengen, minimum één contactsleutel en de bediening voor het alarm daarentegen wel!
 • Breng steeds uw onderhoudsboekje mee en geef dit af aan de balie samen met de contactsleutel.
 • Breng de motor binnen zonder koffers (tenzij er een probleem is met de koffers) Het bespaart ons enorm veel ruimte voor het stockeren van uw motor voor en na het onderhoud.
 • Zorg dat er minimum 10 liter benzine in de tank zit, maar breng de motor ook niet binnen met een volle tank!

Enkele belangrijke weetjes

 • Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de normen en richtlijnen van KTM, HUSQVARNA en BMW. De voorgeschreven onderhoudsschema’s worden volledig gevolgd en daarbij wordt steeds gebruik gemaakt van originele wisselstukken.
 • Onze bandenprijzen zijn concurrentieel maar iets duurder dan bij de “bandenboer” die door massaverkoop nog iets lagere prijzen kan hanteren. Daar staat tegenover dat bij MOTOCARE de banden zéér precies, elektronisch, worden uitgebalanceerd. Tevens wordt de sporing van de wielen gecontroleerd en controleren we de lagers en remschijven, remblokken, ketting en tandwielen.
 • Er wordt steeds een korte testrit gemaakt ter controle van het weggedrag.

Velgen en banden zijn precisieonderdelen waarbij de tijd van “snel-snel” een band monteren voorbij is! Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met onzorgvuldig gemonteerde banden. Dit kan een gevaar voor uw eigen veiligheid betekenen of zorgen voor hoog oplopende kosten, zoals beschadigde bandendruksensoren!

Terugroepactie KTM 1290 SuperAdventure S/R 2017/2018

Een software update voor het KTM DISPLAY is beschikbaar. Na de update beschikt de klant over :

 • Connectie met smartphone via TFT dashboard
 • Geactiveerde navigatie door middel van een APP die u kan aankopen voor net geen 9€ in uw app store!

Deze wijziging activeert dus ook de GPS functie (turn to turn – T2T) en verandert bepaalde functies van het gecombineerde instrumentenbord. Deze update is gratis.

ABS problemen

Het ABS lampje licht op? Defect ABS systeem? Het oplichten van het ABS lampje wijst op een storing in het ABS systeem. Door middel van het uitlezen van de ECU zal de juiste oorzaak opgespoord kunnen worden. In het ergste scenario is de complete ABS Unit defect. In plaats van deze te vervangen, wordt in onze werkplaats de Unit gedemonteerd en naar een gespecialiseerde werkplaats gebracht voor een volledige revisie. Na de revisie en inbouw, werkt uw ABS Systeem weer perfect. Bovendien geniet u van een garantie op de herstelde ABS Unit gedurende 24 maanden (niet op in- en uitbouw werk).
Contacteer ons voor de juiste prijs!

Author
motocare

Motocare nieuws