Nieuws

WANNEER ONDERHOUD OP MIJN BMW OF KTM : klik hier voor het ganse artikel

by motocare on zaterdag 10 september 2016 12:26
We merken nog dagelijks dat motorrijders niet juist weten wanneer hun BMWof KTM onderhoud moet hebben.
Elke producent, zowel BMW als KTM, en iedere extra-garantieverstrekker, schrijft voor dat een voertuig bij een bepaalde kilometerstand of na een bepaalde tijd (1 jaar) een onderhoudsbeurt dient te krijgen. Regelmatig krijgen we rijders over de vloer die trots melden dat ze de 10000 km hebben bereikt na 4 jaar en nu waarschijnlijk onderhoud moeten laten uitvoeren!
Vier jaar lang heeft die hoogtechnologische motorfiets dus GEEN onderhoud gehad, dit terwijl uit studies en testen blijkt dat deze voertuigen minimum éénmaal per jaar een onderhoudsbeurt moeten krijgen.
Bepaalde vloeistoffen, olieën en onderdelen zijn qua kwaliteit tijdsafhankelijk en dienen dus volgens de geldende onderhoudsschema's tijdig vervangen te worden.

 

Een systematisch, in overleg met de dealer uitgeklaard onderhoud waarborgt in eerste plaats een veilig motorrijden, ondersteunt de betrouwbaarheid van uw motorfiets en helpt mee om zware mechanische defekten en de daaraan verbonden hoge kosten te voorkomen.
Bij de moderne motoren geeft een service-indicator zelf aan wanneer de motor toe is aan onderhoud, daarbij rekening houdend met afgelegde kilometers en tijdsduur.
Wanneer u dus op uw dispay de aanduiding krijgt "SERVICE" en toch slechts 2500km hebt afgelegd sinds de laatste onderhoudsbeurt, is dit geen foute melding, maar betekent het enkel dat er waarschijnlijk meer dan een jaar verstreken is sinds uw laatste onderhoudsbeurt en uw motor dus wel degelijk toe is aan een onderhoud.

Uw BMW of KTM motorfiets is een hoogtechnologisch pareltje met uitzonderlijke rij-eigenschappen en handling en zoals iedere volbloed verdient uw motor dan ook de beste zorgen..
MOTOCARE is voor uw BMW of KTM de juiste partner om u hierbij te adviseren en ervoor te zorgen dat uw BMW of KTM de correcte service krijgt.

Lees hiervoor ook onder de button 'PRAKTISCHE INFO' ons onderhoudsadvies.   

Author
motocare

Motocare nieuws